Информация за к.к. Слънчев бряг. Описание на курортния комплекс и на условията за почивка и туризъм които предлага

Панорама на Слънчев брягСлънчев бряг е разположен на Южното Черноморие, на 40 км. от Бургас, между курортните селища Несебър и Свети Влас.

 

Слънчев бряг е един от най-големите и прочути морски курорти у нас и ежегодно привлича огромен брой български и чуждестранни туристи.

 

Неговата слава се дължи на модерната курортна база, разполагаща с едни от най-красивите и големи хотелски комплекси в страната, красиво море, чиста плажна ивица със ситен, златист пясък и множество възможности за забавления.


Слънчев бряг - Екшън АквапаркКурорта предоставя всички необходими предпоставки за изкарването на една вълнуваща лятна ваканция. Плажната ивица се поддържа ежедневно през летния сезон, изключително чиста е и на широчина достига до 100 метра.

 

По цялата крайбрежна алея и на главните улици са изградени заведения и атракциони за всеки вкус и възраст. През деня можете да релаксирате и да се разхладите с напитка в десетките кафенета, барове и заведения на плажа, а през нощта да се забавлявате в някоя дискотека или нощен бар.


Слънчев бряг - поглед от въздухаСлънчев бряг води началото си от 1959 г. С времето той придобива все по-голяма известност, изграждат се приятни семейни хотели и големи луксозни комплекси, за да задоволят и най-изисканите вкусове. Името си курорта получава заради големия брой слънчеви дни, които се наблюдават в района.

 

Там по традиция всяко лято се организират интересни състезания, конкурси и различни мероприятия, които ще направят почивката ви още по-вълнуваща.


Освен да се любувате на красивото море и златни плажове, можете да се разхладите в аква паркът на Слънчев бряг или този в Несебър или да си направите разхока до близко разположените забележителности.

 

Слънчев бряг през нощаИзключително атрактивен е град Несебър и неговия Стар град, където ще имате възможността да разгледате древна архитектура, уникални църкви и възрожденски къщички. Там ще усетите духа на старите български традиции и обичаи.

 

На 8 км. от Слънчев бряг се намира град Поморие, който също има какво да ви покаже като туристическа дестинация.

 

В близост са и село Равда, Приморско, Синеморец и Созопол.


Ако имате нужда от по-голямо разнообразие винаги можете да отскочите до град Бургас и да направите опознавателна обиколка на големия морски курорт.