Информация за гр. Созопол. Описание на града и на условията за почивка и туризъм които предлага

Изглед над стария СозополСозопол е един от най-красивите градове в България и най-старото селище, разположено на брега на Черно море.

 

Созопол отстои на 30 км. от Бургас и е разположен в особено красива и живописна местност.

 

Земите, върху които днес се шири, в миналото са били обитавани от различни племена и народи, които са оставили част от себе си и културата си, за да ни напомнят за своето съществуване.


Уникалното в Созопол е, че е модерно курортно градче с много добре развита леглова база, което в същото време е запазило своя древен чар и обаяние. И до днес могат да се видят големите каменни зидове, които някога са опасвали целия град и са го защитавали от враговете.


Старинна къща в СозополВ Созопол ще имате възможността да се насладите на спокойна атмосфера, чисти плажове и прохладно море - чудесно място където да прекарате вашата лятна почивка в България. Ще можете да се любувате на множеството културно-исторически забележителности с национално значение.


Хотелите в Созопол са според вкусовете и възможностите на гостите, така че всеки ще открие подходящото място за себе си. Там ви очаква отлично обслужване и отпускаща обстановка.

 

В Созопол се намират и няколко къмпинги: "Златна рибка", "Градина" и "Смокиня".


Крайбрежието на СозополЕдно от най-популярните събития, което ежегодно се състои в града е фестивалът на изкуствата "Аполония". Този фестивал събира посетители от цяла България, които са дошли да се забавляват и наслаждават на таланта на участниците в конкурса.


Освен незабравими летни емоции в Созопол ви очакват и забележителности от различните периоди от съществуването на селището.

 

Невероятната смесица от живописна природа, древни исторически паметници и модерен морски курорт създават една прекрасна атмосфера, в която и вие ще имате удоволствието да се потопите.


Герб на СозополВ градчето има вековни църкви, руини от старата крепост, симпатични възрожденски къщи които се давам под наем, римски и гръцки сгради, които със сигурност ще ви впечатлят.

 

Посещението на островът "Св. Тома", докъдето може да се достигне с корабче, ще бъде истинско приключение за вас.


Можем само да ви пожелаем много хубави моменти и пълноценна почивка на брега на морето в Созопол!

Созопол - къмпинг СмокиняКъща в СозополИзглед към Созопол от морето

Созопол - поглед от въздухаСтара улица в СозополСтара къща в Созопол

Созопол - Антична крепостна стена, през нощтаАнтична арка в СозополРибарски лодки в СозополСозопол - Антична крепостна стена