Морски туризъм в България - обща информация

Изглед от въздуха над старинен НесебърВсеки е чувал за несметните природни богатства и красоти, които се крият в нашата родина. Всеки остава впечатлен от прелестта и очарованието на нашата природа и чудесата, която е творила в продължение на милиони години. Всеки секва дъх пред дивните гледки, величествени пейзажи и девствени кътчета, за които думите не стигат.

 

Имаме такова великолепно природно и историческо наследство, което трябва да пазим и да се гордеем с него. Но то не е даденост и ако не полагаме грижи, лесно можем да го разрушим. То е сътворявано в продължение на много дълго време, но може да бъде унищожено само за миг. Трябва да бъдем съпричастни и да уважаваме творенията на българската природа и да сме благодарни за това, което имаме. А то е много.

 

Синеморец - устието на река ВелекаПросторни планини, буйни реки и водопади, приказни езерца, уникални скални феномени и забележителни пещери, огромни национални и природни паркове, минерални извори и нека не забравяме - обширно море и дълги плажни ивици. От своя страна всичко това е предпоставка за развитието на най-различни видове туризъм, което превръща страната ни в още по-атрактивна дестинация.


България е международно известна със своите многобройни черноморски курорти, където има всички необходими условия за предлагането на незабравима и пълна с емоции лятна почивка.

 

Марина Диневи - Свети ВласЖарко слънце, прохладно море, широки плажни ивици и безкрайният син хоризонт превръщат лятната ваканция в България в едно забележително приключение. Всеки един от летните курорти има с какво да примами българските и чуждестранни туристи, да им предложи уютна обстановка и множество забавления.


Като едни от най-посещаваните морски курорти се очертават Слънчев бряг, Несебър, Созопол и Поморие. Те се намират в южната част на България и освен красиво море и хубави хотели, привличат интереса върху себе си благодарение на древната си история и старинни забележителности.

 

Плаж пред хотелски комплекс Сънсет Ризорт ПомориеНесебър и неговият Стар град са любимо място за посещение, като там ви очаква едно романтично пътуване назад във времето, което никога няма да забравите.

 

Един от най-древните български градове също лежи на брега на морето. Това е Созопол, който е прочут със своите крепостни стени, които някога са опасвали цялото селище и симпатични църкви и възрожденски къщички, около които пътят е застлан с калдъръм.


Поморие също има интересни забележителности като църкви и очарователни къщички, но най-голямото богатство на града, освен безкрайното море, е и прочутото Поморийско езеро, откъдето се извлича лековита кал, използваща се в различни лечебни процедури, кални бани и масажи. Там се намира и единственият по рода си Музей на солта.


Южен плаж на Черно мореДруги известни морски дестинации са Бургас, Обзор и Бяла. Варна, Златни пясъци и Албена също се радват на голям туристически поток.


Ако искате да изкарате незабравимо лято с много приятни емоции и вълнуващи приключения, изберете за своя дестинация България!

 

Тук ще се чувствате най-добре, а и определено не липсват места за забавления, разглеждане, отсядане и хапване.