Информация за гр. Сандански. Описание на града и на условията за почивка и туризъм които предлага

Изглед над СанданскиСандански е живописен град, който е известен с дивната си природа, благоприятен климат, свеж въздух и отличните възможности за прекарване на пълноценна спа почивка в България. Поради тази причина курортът Сандански освен, че е притегателна точка за доста от българските туристи, е и предпочитано място за туризъм и почивка в България на много гърци.


Районът около градчето е богат на находища на лековита минерална вода. Нейните невероятни лечебни свойства са били известни още в дълбока древност.


Парк в СанданскиСандански е разположен на 166 км. в южна посока от град София и на 65 км. от Благоевград. Простира се на двата бряга на река Санданска, в полите на великолепната Пирин планина.


В наши дни Сандански е често посещаван спа курорт, с отлично изградена курортна база и множество атракции за разглеждане. В него ще намерите голямо разнообразие на хотели и ресторанти - за всеки вкус и финансови възможности.

 

Ще усетите приятната атмосфера и гостоприемството на местните, като същевременно съчетаете престоя си с изцеряващите спа процедури. Спа е един от най-успешните методи за борбата против стреса, напрежението и отпускане на цялото тяло.

 

Резиденцията в СанданскиСпа процедурите се извършват за здраве, красота и релакс. Тъй като минералната вода, извираща в района на Сандански, има уникален химически състав, тя се използва и в редица оздравителни терапии.


Сандански, освен на удивителни природни дадености, е богат и на исторически забележителности. В района са установени над 5000 исторически обекта с висока национална и културна стойност.

 


Центъра на СанданскиРазбира се няма как да ви ги изброим всичките, но ще споменем някои от тях, които се отличават най-много. Не далеч е разположен най-малкият град в България - Мелник, който е известен с мелнишкото вино, възрожденска архитектура и Мелнишките пирамиди. Роженският манастир е сред най-красивите и големи обители у нас и със сигурност ще бъдете впечатлени от красотата му. На 20 км. от Сандански отстои град Петрич и прочутата местност Рупите. Село Ключ и легендарната Самуилова крепост се намират на 25 км. от курорта.


Археологическият музей, Благородническата гробница - мавзолей от римско време, църквата "Св. Георги", манастирът "Св. Св. Безсребреници Козма и Дамян" и др., са още няколко кътчета, които бихте могли да разгледате.


Хотел СанданскиРезерват Славянка и Попинолъшкия водопад са кътчета от Пирин, който вдъхновяват и оставят човек без думи. Разходка из дивата природа на планината ще ви накара да се преклоните пред нейната необятна красота и живописност.


Няма спор, че Сандански е прекрасен и модерен курорт, който се характеризира с уникална природа, свеж планински въздух, наличие на термални извори, съвременна леглова база (спа хотели, апартаменти, квартири и вили) и интригуващи забележителности - всичко това създава една неповторима атмосфера и привлича като магнит туристи от цялата страна.

 

Добре дошли в Сандански!