Информация за гр. Китен. Описание на града и на условията за почивка и туризъм които предлага

Плажът на КитенКурортното градче Китен е разположено в югоизточната част на България и се характеризира с прекрасно море, живописна природата и уютна атмосфера.


Китен е малък град, но с множество възможности за забавление, гарантирани летни емоции и страхотни условия за туризъм. Курортното селище се шири на 5 км. от град Приморско и на 55 км. от Бургас.


Китен има изключително живописно местоположение, тъй като се простира между малките черноморски залива Караагач и Атлиман.

 

Изгрев над залива Атлиман в КитенСъчетанието от гористи райони, безкрайната морска шир и чисти плажове превръщат градчето в истински рай за почивка и отмора през лятото.

 

Природата около курорта е много красива и очарователна. Не далеч се намира парк "Ропотамо", а в неговите граници могат да се наблюдават няколко резервата: "Змийския остров", "Морски пелин", "Аркутино", "Водните лилии".

 

Докато сте на почивка в Китен можете да си организирате разходка до близко разположените селища Приморско, Созопол, Несебър, Поморие, Царево и т.н.


Китен - заливът АтлиманКитен отдавна си е спечелил славата на екологично чист морски курорт и това е причината да е често посещаван от туристи от различните краища на страната.


Китен започва да се развива като летен курорт през 50-те години на XX век, като основна предпоставка за това се явяват благоприятният климат, широката плажна ивица и красива природа. По това време започват да пристигат първите полски туристи.

 

С времето започва да се изгражда модерна курортна база, което увеличава още повече потока от туристи и славата на Китен продължава да расте.


Улица в КитенВ Китен ще намерите всички необходими условия на хубава и приятна почивка в България.

 

Хотели, заведения, атракциони, дискотеки, барове - всеки ще открие по нещо за себе си.

 

Интересни забележителности, които могат да се наблюдават в курорта са останките на древния град Урдовиза и светилището Беглик таш.


Весели емоции и моменти ви очакват в Китен. Не пропускайте да им се насладите!