Информация за Черноморец. Описание на града и на условията за почивка и туризъм които предлага

Изглед от ЧерноморецВ Югоизточна България, на 24 км от Бургас, се намира едно от уникалните места на страната ни, а именно град Черноморец.

 

Разположен е в падина до морето, в близост до малък залив, който е бил наричан "Свети Никола". Интересното за него е, че прилича на морска подкова, обърната с отвора на север, а до 1951 г. "Свети Никола" е името на сегашния Черноморец.

 

Днес, градът привлича туристи и е предпочитана дестинация за отдих, заради сигурността, която осигуряват петте му плажа, разделени по между си от скалисти брегове и малки заливчета, а красотата и чистотата им придават допълнителен блясък.

 

Плажът на ЧерноморецЧерноморец предлага различни и интересни преживявания за по-смелите, за любителите на адреналина и силните усещания.

 

Както се казва, тук има за всекиго по нещо-като започнем от риболов, минем през подводно гмуркане, скачане във вода от скали с различна височина, до нудизъм.

 

Освен това, на 1.5 км. от града се намира къмпинг Градина, където за покорителите на водната стихия, има възможност за каране на сърф.

 

Когато приключите с плажа и решите да се разходите из града, можете да посетите православния храм "Свети Никола", който е реставриран след опожаряване през 1994г. Пред него се намира райската градина, която представлява обновена едноетажна постройка.

 

Изглед от ЧерноморецОт "обикновените забележителности" в селището, може да седнете в някое от многото кафенета, пръснати навсякъде в града, а по-късните часове да посетите една от двете дискотеки, които се грижат за веселието на жителите.

 

Черноморец е една от перлите, които красят България и които ви гарантират една спокойна и пълноценна почивка, далеч от грижите и проблемите.