Информация за Брястовец. Описание на селото и на условията за почивка и туризъм които предлага

Изглед от БрястовецБрястовец е сравнително малко село, разположено в югоизточното подножие на Стара Планина. Въпреки сравнително малките си размери, Брястовец е предпочитана дестинация за почивка и туризъм.

 

Благоприятното му разположение е една от причините всяко лято десетки туристи да го избират за място за своята лятна почивка. Селото предлага спокойствие и уединение, нетипични за натовареността и суетата на известните черноморски курорти като в същото време се намира съвсем близо до големи почивни центрове като Бургас (само на 20 км), Поморие, Слънчев Бряг и Несебър (19 км).

Типично морският климат на Брястовец прави условията идеални за вашата лятна почивка - дните са слънчеви и горещи, а нощите са прохладни с лек морски бриз.

 

Невероятната гледка, която се открива от селото към Бургас и морето е магнит за посетители, търсещи романтиката на малките населени места.

 

Като място за отдих през лятото, Брястовец е изключително популярна дестинация за селски и еко туризъм заради тишината, отдалечеността от градската шумотевица и чистия планински въздух. Множеството еко и вело-пътеки в района осигуряват прекрасни възможности за приятна разходка сред красотата на природата пеша или с колело.

 

За почитателите на риболова селото предлага чудесни възможности да практикуват хобито си на един от четирите микроязовира, построени в непосредствена близост до населеното място.

 

В селото се намира и един от най-старите напълно запазени православни храмове в страната - "Св. Атанасий", построен през 1870 г. Почитателите на нетрадиционните преживявания могат да посетят селото на празника му - 16 май, на който всяка година се организира селски събор с борби на живо.

 

За идеалната ви почивка Брястовец предлага разнообразие както от семейни хотели, в които ще се насладите на типичното българско гостоприемство от страна на стопаните, така и от луксозни почивни станции и хотели, където да прекарате вашата почивка в модерна обстановка.