Информация за к.к. Боровец. Описание на курортния комплекс и на условията за почивка и туризъм които предлага

На ски в БоровецБоровец е един от най-известните и посещавани планински курорти в България. Той е разположен в приказната Рила планина, в подножието на величествения връх Мусала. Боровец се намира на 70 км. от София, 120 км. от Пловдив и 10 км. от Самоков.


В Боровец има чудесни условия за практикуване на ски, а в съчетание с прелестната природа, която излъчва спокойствие и уют, курортът е отправна точка за голям брой туристи, които искат да починат пълноценно и да се разтоварят от ежедневните си задължения. Има достатъчно хотели, стаи за гости, вили и хижи, които могат да задоволят и най-високите изисквания.


Карта на ски пистите в БоровецБоровец е най-старият ски курорт в България. Създаден е в далечната 1896 година, заедно с изграждането на лятната резиденция на цар Фердинанд. До средата на XX век, курортът е прочут с името Чамкория, а след това получава съвременното си наименование.


Боровец е известен със своите първокласни и отлично поддържани ски писти. В курорта са изградени общо 17 ски писти, които са с различни ниво на трудност и са предназначени за деца, начинаещи и напреднали. На разположение на гостите са и 20 трасета за ски бягане, които ежедневно се обработват с необходимата техника. Едно от най-големите предимства на Боровец е, че има възможност и за нощно каране, тъй като пистите са снабдени с осветление.


Ски през ноща в БоровецРайонът около Боровец, освен идеален за каране на ски и почивка в България, е и страхотен за опознаване на интересни места и забележителности.


Няма как да пропуснем да споменем разкошните Рилски езера, които са известни в цяла Европа. Те са общо 7 на брой, а поименно са Сълзата, Окото, Бъбрека, Близнака, Трилистника, Рибното езеро и Долно езеро.


Друга прочута забележителност е Рилският манастир, който се намира на 1200 м. надморска височина. Той е заобиколен от живописната природа на планината и впечатлява с невероятната си архитектура. Манастирът е обявен за паметник на културата от национално значение и присъства в списъка на Стоте национални туристически обекта. Посетите ли го веднъж, ще останете удивени от прелестния му външен вид, богато украсения интериор и мащабните размери на обителта.


Вила в БоровецЛюбителите на авантюристичните изживявания също ще останат изключително доволни. Изкачването на най-високият връх на Балканите - връх Мусала, е истинско приключение, чиято емоция се помни цял живот.


Рила е предпочитано място и за практикуване на еко туризъм, тъй като има множество екомаршрути и пътеки, които отвеждат до неподозирани красоти и девствени кътчета.


В Боровец ще намерите всички необходими предпоставки, за да си изкарате хубава и релаксираща почивка. Има голямо разнообразие на хотели и ресторанти, както и на места за забавления.